maanantai 22. huhtikuuta 2013

Kevättä pukkaa


Aloitin aamun käymällä tilannekatsauskierroksella takapihalla. Ilma oli raikas, lähellä miinusasteita ja luntakin vielä hieman jäljellä, mutta silti kevättä pukkaa oikein urakalla:




En ole mikään kokenut viherpeukalo, mutta edellisessä kodissa innostuin pienestä pihamaastamme ja urakoin alunperin huonokuntoiselle pihallemme pari uutta kukkapenkkiä sekä viihtyisän laatoitusalueen. Pihalla oli ihanaa käydä aamuisin tarkastuskierroksella toteamassa, kuinka vihreää pukkaa ja rönsyää ja kuoputella ja kitkeä vähän. Puutarhaterapiaa!

Nyt kun olemme muuttaneet uuteen kotiin, uuden takapihan kasvisto on suurimmaksi osaksi arvoitus. Kevään mittaan saamme siis varmasti iloisia yllätyksiä, ja kuten kuvista näkyy, jo pian! Taidan saada jo sen, mitä edellisessä kodissa unohdin oikeaan aikaan istuttaa: tulppaaneja ja muista sipulikukkia. Kesän vietämmekin sitten mökin kasvien ja suuren pihamaan parissa, joten kotipihan kasvit taitavat jäädä arvoitukseksi pidemmäksikin aikaa.

Kun aamuni oli alkanut vihertarkastuksella, sainkin pian tietää, että tänään on Maan päivä. Hyvää Maan päivää siis teille kaikille! Wikipediassa päivästä kerrotaan mm. näin: “Maan päivää vietetään 22. huhtikuuta. Sitä kutsutaan toisinaan myös Maailman päiväksi. Päivää on vietetty vuodesta 1970, ja tarkoituksena on järjestää kansalaistoimintaa puhtaan veden ja ilman sekä koko elinympäristön hyväksi.

Itselleni Maan päivä on ihan uusi tuttavuus. Kotona meneillään oleva projektimme viedä suuret määrät keräämäämme energiajätettä sorttiasemalle sopiikin hyvin tähän päivään. Aiemmassa taloyhtiössä meillä oli energiajäteroskis yhtenä keräysastiana muiden joukossa, ja koska olemme tottuneet lajittelemaan muovit ym. erikseen, olemme jatkaneet tätä helppoa tapaa. Sekajätettä ei näin ole juuri kertynyt. Harmi kyllä, energiajätteen keräys ilmeisesti lakkaa joskus lähitulevaisuudessa, eikä energiajätteen keräyspaikkoja enää löydy kuten ennen. Siksipä maksullinen käynti sorttiasemalle ja paluu tavalliseen sekajätteen kerääntymiseen. Toivottavasti käy niin kuin lupaillaan ja sekajätettä aletaan hyötykäyttää aiempaa paremmin, sillä kovasti harmittaa, kun meidän perheessämme tärkeäksi koettu kierrätysmuoto lakkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!