perjantai 5. huhtikuuta 2013

Fitti mamma?


Tämän päivän energia oli kuin lehmän häntä – huomattavan laskeva.

Aamu alkoi energisesti: nukuttiin klo 8 asti (!), lapsi puuhasi aamupäivän innoissaan ja päiväunien kunniaksi vein hänet vaunukävelylle aurinkoiseen ulkoilmaan, ihan omaksi ilokseni, lapsi kun nukahti jo alkumetreillä. Sen jälkeen pistin Fit Mama –dvd:n pyörimään ja jumppasin koko 50 minuutin ohjelmakokonaisuuden läpi. Olin iloinen, kun energiaa tuntui eilisestä poiketen riittävän.

Dvd-jumppa oli huomattava tapahtuma, sillä viime aikoina kuntoilu on ollut lähes olematonta. On pitänyt tarttua toimeen, mutta ensin pitkä flunssajakso esti suunnitelmia ja samanaikaisesti kuvioihin tuli mukaan lapsen ruokailu ja sen myötä alituinen kokkaaminen päiviä täyttämään. Niinpä kuntoilu unohtui ja tämä mamma on tällä hetkellä kaikkea muuta kuin fitti...

Dvd:n kanssa jumppaaminen oli yllättävän ok kokemus ja vähemmän yksinäistä kuin kuvittelin, dvd:stä oli jopa seuraa. Leisa Hartin ohjelma koostuu neljästä osiosta: Funky Fat Burn (20 min), Fitmama jooga (10 min), Voimapilates (10 min)  ja Synnytyksen jälkeinen venyttely ja rentoutus (10 min). No, ei nyt ihan ykkösvalintani tämä tällainen kuntosalijumppatyylinen juttu ole, etenkin “jooga”, jossa mentiin melkoista vauhtia ja toisteltiin sanaa “purista” (öö, ai joogassa..?) Mutta tulipahan tehtyä jotain. Rouva Hartin kadehdittavan lihaksikkaat käsivarret antoivat tilkkasen lisämotivaatiota.

You can do it!

Jumpan jälkeen lapsonen heräsi jo, kaikenlaista puuhailtiin ja pikkuhiljaa kumpikin alkoi olla hieman väsynyt ja kyllästynyt, äidillä oli pää tyhjänä ja ruoka-, viihdytys- ja lastenlauluideat loistivat poissaolollaan. Lapsi halusi kiivetä yläkertaan noin viisitoista kertaa peräkkäin, äitiä väsytti ja kyllästytti. Että tällainen päivä. Mihin se aamuinen energia oikein katosi? Onneksi mies tuli kotiin kohtuu ajoissa ja auttoi iltatoimissa, painimatsi elohopeanvilkkaan lapsosen kanssa nukkumaanmenon yhteydessä kun ei nyt yhtään napannut.

Fitti mamma olisi tavoiteltava olotila, nimittäin kotiäitiys jää hetkeksi tauolle jo reilun viikon kuluttua ja mamman pitäisi mm. kyetä tanssikeikalle tuossa suunnilleen kuukauden päästä. Siispä dvd-seuraa on luvassa jatkossakin.


Lapsi jaksoi puuhata päivän aikana:

Uusia tapoja saada vettä ulos nokkiksesta

Tätäkö sä äiti jumppasit kun mä nukuin?

Mitäs kivaa tästä hyllystä löytyykään...

Hei nää renkulat pitää aina heti poistaa tästä puikkelosta!

Ekaa kertaa Pikku Kakkosta

Yläkertaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!