maanantai 22. huhtikuuta 2013

Gramletut


Tein eilen ensimmäistä kertaa gram- eli kikhernejauholettuja lapselle. Erilaiset letut ovat hänen suosiossaan, viimeksi tein bataattilettuja. Tämän lettuvinkin sain Facebookin sormiruokailuryhmästä, gramjauhoista kun en ollut ennen kuullutkaan. Jauhoja saa ainakin etnokaupoista, ne ovat edullisia ja uskoakseni myös ravitsevia.

Resepti on hyvin yksinkertainen: gramjauhoja, sama määrä vettä kuin jauhoja, jotain kosteaa, kuten kesäkurpitsaraastetta / porkkanaraastetta / tomaattipyreetä / mitä vaan keksit, mausteita maun mukaan.

Oma versioni letuista oli lopulta tällainen:

2 dl gramjauhoja
2 dl vettä
noin 2 dl kesäkurpitsaraastetta
1 kananmuna
kurkumaa
korianterijauhetta
mustapippuria

Tällä reseptillä kämmenenkokoisia lettuja tuli ehkäpä 6 kpl. Letut olisi tarkoitus paistaa lettupannulla, mutta koska meillä ei (vielä) sellaista ole, lisäsin taikinaan kananmunan saadakseni letut pysymään paremmin kasassa. Söin lettuja itsekin ja olivat kyllä hyviä. Maku oli yllättävän pähkinäinen – ihan kuin letuissa olisi käytetty tahinia eli seesamtahnaa, vaikka jauhot olivat kikherneestä eli palkokasvista. Lapsi popsi niitä hyvällä halulla ja annoimmepa lettupalasen vielä seuraavallakin ruokailulla innostamaan syömistä hieman lisää.


Kaikenlaiset letut ovat käteviä eväitä, kun ruokaillaan muualla kuin kotona, koska niillä tulee kohtuullisen vähän sotkua ja ne ovat helppoja kuljettaa. Olen pakastanut lettupalasia minigrip-pusseihin ja liikkeelle lähtiessämme otan jäisen pussin pakasteesta laukkuun. Ruoka säilyy viileänä ja turvallisena, mutta ehtii sulaa ruokailuun mennessä. Varsin kätevää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!