Tein eilen ensimmäistä kertaa gram- eli
kikhernejauholettuja lapselle. Erilaiset letut ovat hänen suosiossaan, viimeksi
tein bataattilettuja. Tämän lettuvinkin sain Facebookin sormiruokailuryhmästä,
gramjauhoista kun en ollut ennen kuullutkaan. Jauhoja saa ainakin
etnokaupoista, ne ovat edullisia ja uskoakseni myös ravitsevia.
Resepti on hyvin yksinkertainen:
gramjauhoja, sama määrä vettä kuin jauhoja, jotain kosteaa, kuten
kesäkurpitsaraastetta / porkkanaraastetta / tomaattipyreetä / mitä vaan keksit, mausteita maun mukaan.
Oma versioni letuista oli lopulta
tällainen:
2 dl
gramjauhoja
2 dl
vettä
noin
2 dl kesäkurpitsaraastetta
1
kananmuna
kurkumaa
korianterijauhetta
mustapippuria
Tällä reseptillä kämmenenkokoisia lettuja
tuli ehkäpä 6 kpl. Letut olisi tarkoitus paistaa lettupannulla, mutta koska
meillä ei (vielä) sellaista ole, lisäsin taikinaan kananmunan saadakseni letut
pysymään paremmin kasassa. Söin lettuja itsekin ja olivat kyllä hyviä. Maku oli
yllättävän pähkinäinen – ihan kuin letuissa olisi käytetty tahinia eli
seesamtahnaa, vaikka jauhot olivat kikherneestä eli palkokasvista. Lapsi popsi
niitä hyvällä halulla ja annoimmepa lettupalasen vielä seuraavallakin
ruokailulla innostamaan syömistä hieman lisää.
Kaikenlaiset letut ovat käteviä eväitä, kun
ruokaillaan muualla kuin kotona, koska niillä tulee kohtuullisen vähän sotkua
ja ne ovat helppoja kuljettaa. Olen pakastanut lettupalasia minigrip-pusseihin
ja liikkeelle lähtiessämme otan jäisen pussin pakasteesta laukkuun. Ruoka
säilyy viileänä ja turvallisena, mutta ehtii sulaa ruokailuun mennessä. Varsin kätevää.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentista!