sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Hammaskiusaa


Lapselle on tulossa uusi hammas. Au. Pääasiassa hän on iloinen ja touhukas, mutta välillä on selvästi hankala olla ja joskus tulee kipuitku. Alhaalla keskellä komeilee jo ennestään kaksi naskalia ja jonnekin niiden viereen pukkaa uutta, ien on turpea ja valkoista kuultaa läpi. Parina yönä on annettu särkylääkettä ja jonkun kerran päivälläkin. Säälittää pieni parka, joka herää keskellä yötä itkemään kipuaan. Kummasti siinä oma väsymys jää kakkoseksi.

Lapsi on aina inhonnut ja vastustanut nestemäisen särkylääkkeen antamista. Kuka ihme on kehittänyt Panadolin mukana tulevan lääkeruiskun, joka on kärjestään sentin paksuinen? Eihän sellaista saa tungettua pienen vastaanhangoittelijan suuhun ja vielä ruutattua isoa määrää lääkettä päälle. Sain itse ahdistuskohtauksia jo ajatuksesta, että pitää alkaa pakottamaan lääkettä lapselle. Joitain kertoja on käytetty myös suppoja, vähemmällä mielipahalla, mutta keskellä yötä ei niitäkään ole kivaa alkaa ähräämään paikoilleen.

Onneksi mies keksi vastikään sekoittaa nestemäisen lääkkeen pieneen määrään maitoa. Tuttipullosta tämä litku menee helposti alas, taitaa maistua lähinnä makeutetulta maidolta. Huh. Nyt on helppo ja mielipahaton keino lääkitä lasta. Ei kai noiden sekoittamisesta mitään haittaa voi olla, vatsassahan ne sekaisin menevät joka tapauksessa. 

Apua. Noita hampaitahan on jollain aikataululla tulossa vielä parisenkymmentä lisää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!