perjantai 31. toukokuuta 2013

Lapsia ja aikuisia

Eilen ja tänään on ollut poikkeuksellisen monta hauskaa kohtaamista eri lasten kanssa, kun olemme käyneet lapsen kanssa kyläilemässä ja asioilla. Tässäpä hauskoja hetkiä teillekin!


Olemme lääkäriaseman leikkinurkassa, lapsi istuu vaunuissaan ja annan hänelle ruokaa. Paikalle tulee isä, noin kolmevuotias poika sekä isompi tyttö.
Poika: Miks noi on täällä?
Isä: Tää on kaikille tarkoitettu paikka.
(hetkeä myöhemmin)
Poika: Miks toi syö herkkuja? (tarkoittaa meidän lasta)
Minä: Tää on ihan ruokaa, ei herkkuja, tällä lapsella on nyt lounasaika. Tässä on paloina bataattia, perunaa ja porkkanaa.
Poika (isälleen): Mennäänkö mekin ostamaan herkkuja? Perunoita?
Isä: Joo mennään sitten kun lähdetään täältä.
(vähän ajan päästä)
Poika: Kai me mennään sitten ostamaan perunoita?
(Poika tarkistaa ennen lähtöä vielä monta kertaa, kai mennään ostamaan lounasta sitten ja saako hän perunoita)


Lapsi konttaa kahvilan tilavalla lattialla. Toinen pieni lapsi konttaa mukaan touhuun, on kuulemma päivän meidän lasta nuorempi. Pallerot konttaavat peräkkäin paikasta toiseen, nousevat seisomaan vierekkäin lasiseinää vasten, konttaavat kulmareitin sohvan takaa ja sivusta. Toinen jatkaa maailmanvalloitusta, toinen viedään takaisin pöytään.


Bussiin tulee toisetkin vaunut, afrikkalainen äiti 9-kuukautisen tytön kanssa sekä perheen isä. Lapsi tuijottaa naista herkeämättä. Nainen puhuu tuntematonta kieltä miehelleen, naureskelevat, jokin englanninkielinen sana joukossa vihjaa, että taitavat puhua, ettei tuo pieni vaalea lapsi ole tainnut ennen nähdä mustaihoista ihmistä. Nainen kysyy meidän lapsen ikää viitaten poikaan, kerron, että "She is almost one". Nainen varmistaa vielä, että tyttökö on kyseessä. Meidän lapsella on päällään punainen pitkähihainen body, poikamalliset farkut ja paljaat jalat, heidän lapsellaan on päässä pikkulettejä ja koristeita, korvakorut, ranneketju, mekko ja nätit sandaalit. Nainen kiittää, kun kehun heidän tyttönsä hiuksia tai sandaaleita.


Hiekkalaatikolla
Tyttö 6 v.: Tekis mieli jäätelöä.
Tyttö 5 v.: Mä saan jäätelön jälkiruoaksi.
Tyttö 6 v.: Mä söin kerran KAKS jäätelöä kerralla.
Tyttö 5 v.:  EI VOI SYÖDÄ KAHTA JÄÄTELÖÄ KERRALLA, MUN ÄITI SANOO ETTÄ VOI TULLA MAHA KIPEÄKSI JOS SYÖ KAKSI JÄÄTELÖÄ KERRALLA! Älä vaan kerro sun äidille! (tosi vihaisena)


Olemme kylässä äitikaverin luona, mukana on myös toinen äitikaveri. Lapset ovat kaikki melko samanikäisiä. Meidän lapsi istuu lattialla lelukännykän kanssa, poika tulee ja haluaa saman lelun. Lapsi ei anna lelua, jatkaa leikkiään. Poika yrittää ottaa lelun uudestaan, lapsi laskee lelua, poika pystyy katsomaan, mitä kuvioita lelussa vilkkuu. Poika saa lelun, meidän lapsi katselee vieressä, ottaa lelun hetken päästä takaisin. Ojentaa lelua kohti poikaa, poika maistaa lelua. Lelu vaihtaa leikkijää vuorotellen, ketään ei itketä. Aikaisemmin näin vastaavaa vaihtotoimintaa ja "yhdessä" leikkimistä toisen pojan kanssa. Tyypeillä on ikää alle 1 v.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!