torstai 23. toukokuuta 2013

Kevättöitä

Mökillä oli jälleen paljon tekemistä. Mies ja minä ihmettelemme aina kun joku sanoo, ettei mökillä (siis yleisesti mökillä, ei juuri meidän mökillä) ole mitään tekemistä ja on tylsää. Häh? Meillä kun tuntuu useimmiten olevan niin paljon kaikkea hommaa, että uhkaa jo mennä urakoinnin puolelle. Ehkä syy näihin mökkikokemusten eroihin on siinä, että meidän mökki on meidän (tai siis virallisesti miehen) ja moni muu käy viettämässä viikonloppuja esim. suvun mökillä, jossa ehkä joku muu hoitaa ylläpitopuolen. Meidän mökin tilukset ovat lisäksi melko isot, nurmea riittää ajeltavaksi ja erilaisia rakennuksia ja pömpeleitä on myös paljon huollettaviksi. Mökki oli vuosia melko vähällä käytöllä ja nyt on sitten kunnostettu paikkoja sekä huoltomielessä että enemmän mieleisiksemme tässä pikkuhiljaa. Pitkistä kesälomista huolimatta aikaa on kuitenkin aina rajallisesti. Jospa kuitenkin olisimme jo pääseet sellaiseen vaiheeseen, että tälle kesälle ei olisi tiedossa mitään isompaa projektia. Ai niin, se kattoremontti...

Nyt kuitenkin oli mahtavaa päästä käymään mökillä harvinaisesti näin keväällä. Useimmiten appiukko on hoitanut kevättöitä ja viime keväänä mies ja appi kävivät yhdessä laittamaan kasvimaan kuntoon, minun möllöttäessä kotona iso vatsa pystyssä. Tänä vuonna pääsimme ensimmäistä kertaa miehen kanssa kasvimaan kevättöihin yhdessä. Viime kesästä viisastuneina kasvimaahan istutettiin nyt vain vähän erilaisia lajikkeita. Viime kesänä kasvimaan hoitaminen oli nimittäin melkein mahdotonta vastasyntyneen vauvan kanssa, ja vaikka lapsi on tänä vuonna jo mielellään mukana ulkopuuhissa, vähemmän on nyt enemmän. Siispä kasvimaalle istutettiin porkkanoita, keltasipulia, punasipulia, valkosipulia (nam! ensimmäinen valkosipulinkasvatusyritys), salaattia, kesäkurpitsaa, persiljaa ja tilliä. Ruohosipuli kasvoi jo ennestään hyvällä mallilla ja tilaa jätettiin rucolalle, jota päätimme istuttaa vasta sitten kun muutamme kolmen viikon päästä mökille. Herneitä on myös tarkoitus istuttaa sitten purkkiin, herneenversoja varten. Perunaa ei voitu istuttaa, sillä siemenperuna oli myyty loppuun koko mökkipaikkakunnalta!

Muita kevättöitä tällä kertaa: viimesyksyisten vaahteranlehtien haravoimista, nurmen ajamista, viinimarjapensaiden tukien asentamista muutamaan pensaaseen ja pensaiden leikkuuta, kukkapenkkien hoitoa, muutamia kukkaistutuksia, erinäisten ovien ja ramppien korkeuksien säätämistä, yleistä siistimistä. Melko mukavaa ja rentoa siis, ja paljon ulkoilua. Ei edes kotiinlähtö harmittanut kovin paljoa, koska kohta pääsemme jo takaisin mökille. Kesä tulee!


Koivikko kevätasussaan - mikä ihana tuore vihreys!


Koko perhe pihatöissä

Lapsi löysi hyvän seisomatuen aitiopaikalta mustaviinimarjan luota

Saunoja kuivaharjoittelee - lapsi pääsi kyllä oikeastikin lämpimään saunaan 

Kukkia pihaa koristamaan

Mökillä on kivaa!

Keväistä kukkaloistoa - mikäköhän kasvi tämä lienee?




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!