maanantai 27. toukokuuta 2013

Turvaistuin

Ostimme viimein lapselle turvaistuimen. Hei hei turvakaukalo ja kätevät siirtymät autoon ja autosta pois nukkuen, hei hei kaukalo-vaunurunkoyhdistelmä kauppareissuilla sun muualla. Tervetuloa paremmat näköalat ikkunoista lapselle, sopivampi istuinkoko, helpompi turvavyöshow ja parempi turvallisuus!

Syy ostoksen viivästymiseen on erittäin vahvasti se, että kuka näistä istuimista oikein ottaa selvää - millainen nyt sitten oikeasti olisi se paras? Yhdessä liikkeessä mainostetaan ns. palkki-istuinten turvallisuutta etusuuntaan istuessa, koska kolaritilanteessa koko ylävartalo pääsee heilahtamaan eteenpäin eikä ainosataan pää. Toisessa kaupassa taas ei myydä palkki-istuimia ollenkaan, koska lapsi voi kuulemma luiskahtaa siitä ulos jos auto päätyy katolleen tai pyörähtää ympäri. Mene ja tiedä.

Päädyimme ostamaan Klippan Triofix -istuimen, joka on siis perinteistä mallia eli varustettu pienen lapsen käyttöön tulevilla viisipistevöillä. Kriteerimme olivat seuraavat: mahdollisuus asentaa istuin myös etusuuntaan jos lapsi ei viihdy takaperin kolmevuotiaaksi asti, ja mahdollisuus käyttää samaa istuinta koko turvaistuinikä eli jonnekin seitsemänvuotiaaksi asti. Autossamme ei ole isofix-kiinnikkeitä, ja tämän istuimen sai asennettua hyvin omalla jalustallaan. Oliko tämä nyt paras vaihtoehto - ei mitään tietoa, näillä mennään. Ihan hyvältä tuo istuin kuitenkin vaikuttaa ja lapsi oli kotimatkalla innoissaan, kun näki ikkunoista maisemia aiempaa paremmin.


Lapsi, uusi istuin, uusi viihdekeskus ja vihreät maisemat

Meikällä on myös oma ratti!


Lapsi on muuten alkanut rokkaamaan musiikin tahtiin viime aikoina, yleensä istuessaan. Jostain syystä turvaistuimessa oli kivaa rokata päätä eestaas ilman musiikkiakin. Autoviihdykkeeksi ostettu uusi Piippolan vaaria ja eläinten ääniä soittava härpäke käynnisti rokkauksen, ehkä se jäi päälle? Kuvista puuttuu vielä mukinpidike, jolle arvelimme tulevan käyttöä jos ei heti niin myöhemmin.

Samalla reissulla ostettiin myös pyöränistuin lapselle, siitä lisää koekäytön jälkeen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!