torstai 16. toukokuuta 2013

Mehevä porkkanakakku

Jaanpa kanssanne yhden suosikkikakkuresepteistäni. Päätin nimittäin tehdä äitienpäiväksi perinteisen täytekakun sijaan porkkanakakun, koska edellisestä sellaisesta oli kulunut jo pitkän aikaan. Reseptin olen tainnut löytää joskus muinoin googlaamalla ja kääntänyt suomalaisiin mittayksiköihin. Kuorrutuksen teen yleensä entisen työnantajani tyyliin. Kakku on varsin mehevää, herkullista ja jopa melkein terveellistä :) Lapsikin sai maistaa murusen, muttei näyttänyt erityisemmin innostuvan - liian makeaa vauvamakuun?


Äitienpäivän porkkanakakku

4 kananmunaa
3,5 dl kasvisöljyä
3,5 dl sokeria
2 tl vaniljaesanssia (käytän itse saman määrän vanilliinisokeria)
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
1/2 tl suolaa
2 tl kanelia
7,5 dl porkkanaraastetta
(2,5 dl rouhittuja pekaanipähkinöitä)

- Lämmitä uuni 175 asteeseen. Rasvaa irtopohjainen uunivuoka ja jauhota se. (Oman vuokani halkaisija on 24 cm.)
- Sekoita munat, öljy, sokeri ja vanilja suuressa kulhossa. Lisää jauhot, leivinjauhe, sooda, suola ja kaneli. Lisää joukkoon porkkanaraaste (ja pähkinät). Kaada vuokaan.
- Paista uunissa noin tunti, riippuen uunista ja vuoan koosta / kakun paksuudesta. Testaa puutikulla, tarttuuko taikina - hieman raakakin kakku on hyvää. Jäähdytä 10 min, irrota vuoan reunat ja anna jäähtyä.


Kuorrutus

150-200 g maustamatonta tuorejuustoa
50 g marganiirina tai voita
tomusokeria
sitruunamehua

Laita tuorejuusto ja rasva paistinpannulle tai laakeapohjaiseen kattilaan. Lämmitä miedolla lämmöllä hämmentäen puulastalla, kunnes rasva on sulanut. Kaada pannulle keko tomusokeria ja sulata joukkoon. Mausta sitruunamehulla. Levitä täyte jäähtyneen kakun päälle ja anna jähmettyä.

Tällä kertaa tein melko peruskakun valkoisesta sokerista ja vehnäjauhoista. Kakusta saa maukkaan ja terveellisemmän, kun vaihtaa valkoisen sokerin tummaan ja korvaa osan jauhoista vaikka spelttijauhoilla. Tein kakkuun ensimmäistä kertaa täytekerroksen leikkaamalla kakun kahtia ja lisäämällä väliin purkillisen Valion sitruunarahkaa - kaksikin purkillista olisi mahtunut väliin hyvin. Nam!

Hyvä kakku, huono kuva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!