tiistai 21. toukokuuta 2013

Mökkimagiaa

Terveisiä mökiltä! On pitänyt niin kiirettä, etten ole ehtinyt kirjoittamaan, mutta kiirettä oikein mukavalla tavalla. Ajoimme nimittäin 500 km mökille Pohjois-Savoon, yhden anoppilayöpysähdyksen taktiikalla, ja täällä on nyt ehditty olla kaksi ja puoli päivää. Ylihuomenna koittaa taas lähtö kotiin päin, mutta juhannusviikolla pääsemme onneksi muuttamaan kesäksi taas tänne. Meillä on tosiaan tapana asua kesät mökillä, ja lapsikin syntyi viime kesänä täältä käsin (tästä aiheesta lisää myöhemmin). Yleensä emme ole päässeet mökkeilemään keväällä, ja nyt sattuikin niin ihanat säät, että tuntuu jo kesältä ja tänne voisi vaikka jäädä saman tien. Tavalliseen tapaan harmittelemme, että matkaa on niin pitkästi, ettei tänne voi tulla ihan vaan viikonlopuksi silloin kun huvittaa - eli koko ajan.

Täytyy sanoa, että tässä paikassa on kyllä jotain taikaa. Heti mökille tultua ihmeellinen onnellisuudentunne valtaa mielen, ja sama tuntuu pätevän myös lapseen - hän vaikuttaa täällä todella onnelliselta. Unetkin maistuvat erityisen hyvin täällä, meille kaikille. Suuri osa mökin taiasta liittyy tietenkin kauniiseen maisemaan ja ilmavaan, rauhalliseen pihapiiriin, toisaalta täällä on aina jotain mukavaa puuhasteltavaa ja rento olla, vaikka usein tekemistäkin riittää paljon kun emme pääse useammin tänne huoltotoimiin. Linnut laulavat, saunotaan, hoidetaan pihaa, kukkia ja kasvimaata, mies rämpii pusikossa raivaamassa pajukkoa, leikkaa nurmea ja askartelee yhtä sun toista puukehikkoa sun muuta, valoa riittää yömyöhään ja maisema hivelee silmiä. Ei voisi pyytää parempaa. Onneksi voimme antaa lapselle kesät tässä ympäristössä.

Parempi kertoa loput kuvin. Tervetuloa mökkimaisemiin!


Jes, meikä tutustuu mökkimaastoon!

Viime syksyisiä vaahteranlehtiä löytyi vielä haravoitavaksi

Minityyppi vai iso mökki?

Hanahuveja maisemapaikalta

Kukkapenkkitiimi

Lapselle koottiin pinnasänky ensimmäistä kertaa - eikös tämä ole tapana tehdä ennen syntymää eikä ennen ensimmäistä syntymäpäivää..?

Sateenkaaren päässä on kultaa?

Kokko koottiin odottamaan lapsen juhannussynttärijuhlia

Iltamaisema suoraan mökkiterassilta


Parasta nyt: jääkaappi, uuni, taaperokärry, ulkoilma, piimä, hoitotarvikekärry, kontataan yhdessä -leikki 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!