sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Sanastolisää

Lapsi oppi tänään uuden sanan. Seisoi vaipanvaihdon alussa hoitopöydällä minua vasten ja selvästi yritti sanoa jotain ja osoitti sen minulle. "Kakka". Ja sepä hyvinkin vaipasta löytyi. Taaperokärrykierroksella ulkona hoki kakkaa koko ajan. Eilen juurikin miehen kanssa mietittiin, että mitäköhän sanoja lapsi mahtaa kesän aikana oppia, ja kakka oli listaykkösenä - bingo! Mikäs siinä, käyttis sana, arkipäiväinen ja usein toistettu - eikun repertuaariin. Vanhemmilla tietysti toiveissa, että sanaa käytettäisiin ennakoivassa merkityksessä, tai ainakin vinkkinä, että vaihtaisitteko vaikka vaipan.

Ei tämä onneksi mikään ensimmäinen sana ole. Lapsi sanoi "äiti" jo yllättävän aikaisin, nimittäin vajaa 7 kk ikäisenä. Aiemminkin sitä kuului, mutta ajattelin pelkiksi äänteiksi kunnes lapsi käänsi katseensa minuun ja sanoi "äiti, äiti" selkeästi ja ilman oheismuminoita. Välillä sana oli hieman kadoksissa, mutta nyt taas käytössä. Myöskin "eeeeeeiii" on käytössä - tarkoittaen "hei", mukana vilkutus ja äänenpaino sama kuin meillä usein lasta tervehtiessä.

Mitäköhän sanoja seuraavaksi?


Ihanan aurinkoisen ja kuuman sunnuntain iloksi lapsi sai lahjaksi naapurinlapselta pieneksi jääneen uima-altaan. Riemukasta kesää kaikille!


Lits läts! Maailmanloppu tuli, kun lapsi joutui pois altaasta, niin kivaa oli




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!